Tarinoita Pihlajamäestä

22.11.2011 - 14:20 / heidi.


Tarinoita Pihlajamäestä on pilottihanke, jonka tavoitteena oli tallentaa lähiöalueen historiaa, sitouttaa asukkaita alueeseensa ja vahvistaa paikallisidentiteettiä lapsista vanhuksiin. Sarjakuva valittiin tarinoiden ilmaisukeinoksi suomalaisen sarjakuvan ja Suomen sarjakuvaseuran 100- ja 40-vuotisjuhlavuosien kunniaksi. Työpajat järjestettiin syys-marraskuun aikana kouluissa, Lähiöasemalla ja kirjastossa. Työpajoissa tehtiin sarjakuvia osallistujien omien muistojen pohjalta. Opetus pohjautui Maailman sarjakuvat ry:n kehittämään ruohonjuuritason metodiin, joka takasi matalan kynnyksen sarjakuvatyöskentelyn aloittamiselle.

Sarjakuvatyöpajoissa syntyneet työt on koottu näille sivuille. Lisäksi lähes kaikki työt olivat esillä Pihlajamäen ostoskeskuksella pidetyssä näyttelyssä. Näyttelyn ajankohta oli 12.12.–9.1. Opetuksesta ja näyttelyn kokoamisesta on vastannut Sarjakuvakeskus, joka on lisäksi tuottanut näyttelyä tukevan sarjakuvajulkaisun. Julkaisua on jaettu tekijöille ja hankkeen eri osapuolille.

Työt ovat esillä sarjakuvakirjan muodossa Helsingin kaupunginmuseon Näköalapaikka – kertomuksia Pihlajamäestä -näyttelyn yhteydessä. Näyttely on esillä 12.5.–26.8.2012 ja se on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Pilottihankkeen suunnittelu yhdisti laajasti asiantuntijoita kaupungin eri virastoista. Hanketta olivat toteuttamassa Helsingin kaupungin lähiöprojekti, kulttuurikeskus, Pihlajamäen lähiöasema, opetusvirasto, työväenopisto, Helsingin kaupunginmuseo, Sarjakuvakeskus, Helsingin Uusi yhteiskoulu, Pihlajamäen ala-aste, Viikin kirjasto sekä Pihlajamäen ostoskeskuksen yrittäjäyhdistys ry.

Tarinoita Pihlajamäestä on Lähiöprojektin tukema hanke.

 

Sarjakuvien tekijöillä on kaikki oikeudet omiin töihinsä, mutta projektin osapuolilla on oikeus käyttää töitä projektiin liittyvissä tapahtumissa ja julkaisuissa.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus